Situată la 3 km distanţă faţă de centrul oraşului Miercurea Ciuc, în vecinătatea Bisericii Franciscane, începând cu anul 2016 îşi așteaptă oaspeții cu o imagine înnoită, într-o ambianţă idilică, liniștită. Oferă cazare și masă pentru pelerini și pentru diferite grupuri de persoane, pentru cursuri de formare, conferințe sau programe spirituale.

Casa de Studii „Jakab Antal” din Șumuleu Ciuc a fost inaugurată în urmă cu douăzeci de ani, iar în decursul acestor ani a fost locul de desfășurare pentru nenumărate conferințe naționale și internaționale, evenimente culturale și programe spirituale. Din anul 2016 este menținut de Caritas Alba Iulia și numit după episcopul eparhiei, care a înființat cariera eparhiei în 1990.

Oferim cazare la un preț avantajos, având o capacitate totală de 128 locuri, în camere cu două sau mai multe paturi. În cursul săptămânii în zilele lucrătoare, între orele 13 și 15 oaspeții sunt așteptaţi cu două meniuri diferite în regim bufet suedez. Oferim meniu şi pentru vegetarieni.

Aparținând de Casa Jakab Antal în clădirea Kalot, proiectată de Kós Károly, se află o sală mare de conferințe şi șapte săli mai mici de seminar. Aici se pot organiza conferințe, întâlniri, şedinţe, cursuri de formare și alte evenimente.